Geef uw locatie aan a.u.b.

Uitgaand evan uw IP (3.94.98.40), uw locatie is:

Land:

Plaats:

Postcode:

Language:


× Het Ambacht Onze kazen Proeflokaal Online Proeverij Recepten Webshop
Reypenaer Cadeaus Wyngaard Affiné Smaakkaasjes Reypenaer Art Collection Reypenaer Reypenaer VSOP Reypenaer XO Wyngaard Affineurs Wyngaard Chèvre Affiné Wyngaard Chèvre Gris Reypenaer Gifts for USA only Reypenaer for USA only

Veel gestelde vragen over kaas

Op het gebied van kaas zijn er een aantal vragen die vaker gesteld worden.

Vragen over kaas bewaren

Hoe lang is kaas houdbaar?

Onze kazen zijn minimaal 3 maanden houdbaar mits u ze u ze in de koelkast bewaard. Geopend zijn de kazen ongeveer 2 weken houdbaar. Beoordeel echter de kaas altijd op geur, kleur en smaak. Vaak blijft de kaas langer goed.

Hoe kun je kaas het beste bewaren?

Kaas kunt u het beste bewaren in een vel kaaspapier of een afsluitbare bewaardoos/vershouddoos.. Kaaspapier zorgt ervoor dat de kaas niet uitdroogt en de smaak het beste behouden blijft .

Kun je kaas bewaren buiten de koelkast?

Onze kazen kunt u met een aanbevolen bewaartemperatuur van 8 tot 15 graden wel buiten de koelkast bewaren. Wij raden echter aan om de kaas te bewaren in het groentevak van uw koelkast.

Vragen over kaas en speciaal dieet

Is kaas glutenvrij?

Kaas is niet gemaakt van glutenbevattende granen en is daarmee glutenvrij.

Is kaas lactosevrij?
De volgende kazen zijn lactosevrij:
- Reypenaer 1 jaar
- Reypenaer VSOP
- Reypenaer XO Réserve
- Wyngaard Chèvre Affiné
- Wyngaard Chèvre Gris
- Wyngaard Oud Affiné Gember
- Wyngaard Chèvre Rozemarijn
- Wyngaard Explosion

Alle koemelkskazen jonger dan 10 maanden kunnen lactose bevatten.

Kan de kaas nog gegeten worden als er schimmel op zit?

Kaas is een natuurproduct. Soms kan het voorkomen dat er schimmel op zit. Meestal is dit het gevolg van een lek in de verpakking; neem dan contact met ons op. Mocht er schimmel op zitten, kunt u dit altijd er af snijden. Aansluitend kunt u de kaas beoordelen op geur, kleur en smaak.

Vragen over kaas tijdens de zwangerschap

Mag u kaas eten als u zwanger bent?

Als u zwanger bent mag u alleen gepasteuriseerde kaas eten. Bij gepasteuriseerde kaas is de melk bij het productieproces verhit is tot minimaal 95 graden Celsius. Hierdoor worden bacteriën gedood en verdwijnen de rauwe melksporen. Al onze kazen zijn gepasteuriseerd en mag u dus eten.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op uw eerste bestelling!

×

* E-mailadres:

* Kies uw taal: