Veel gestelde vragen over kaas
Op het gebied van kaas zijn er een aantal vragen die vaker gesteld
worden.
Vragen over kaas bewaren
Hoe lang is kaas houdbaar?
Onze kazen zijn minimaal 3 maanden houdbaar mits u ze u ze in de
koelkast bewaard. Geopend zijn de kazen ongeveer 2 weken houdbaar. Beoordeel
echter de kaas altijd op geur, kleur en smaak. Vaak blijft de kaas langer goed.
Hoe kun je kaas het beste bewaren?
Kaas kunt u het beste bewaren in een vel kaaspapier of een
afsluitbare bewaardoos/vershouddoos.. Kaaspapier zorgt ervoor dat de kaas niet
uitdroogt en de smaak het beste behouden blijft .
Kun je kaas bewaren buiten de koelkast?
Onze kazen kunt u met een aanbevolen bewaartemperatuur van 8 tot
15 graden wel buiten de koelkast bewaren. Wij raden echter aan om de kaas te
bewaren in het groentevak van uw koelkast.
Vragen over kaas en speciaal dieet
Is kaas glutenvrij?
Kaas is niet gemaakt van glutenbevattende granen en is daarmee
glutenvrij.
Is kaas lactosevrij?
De volgende kazen zijn lactosevrij:
- Reypenaer 1 jaar
- Reypenaer VSOP
- Reypenaer XO Réserve
- Wyngaard Chèvre Affiné
- Wyngaard Chèvre Gris
- Wyngaard Oud Affiné Gember
- Wyngaard Chèvre Rozemarijn
- Wyngaard Explosion
Alle koemelkskazen jonger dan 10 maanden kunnen lactose bevatten.
Kan de kaas nog gegeten worden als er schimmel op zit?
Kaas is een natuurproduct. Soms kan het voorkomen dat er schimmel
op zit. Meestal is dit het gevolg van een lek in de verpakking; neem dan
contact met ons op. Mocht er schimmel op zitten, kunt u dit altijd er af
snijden. Aansluitend kunt u de kaas beoordelen op geur, kleur en smaak.
Vragen over kaas tijdens de zwangerschap
Mag u kaas eten als u zwanger bent?
Als u zwanger bent mag u alleen gepasteuriseerde kaas eten. Bij
gepasteuriseerde kaas is de melk bij het productieproces verhit is tot minimaal
95 graden Celsius. Hierdoor worden bacteriën gedood en verdwijnen de rauwe
melksporen. Al onze kazen zijn gepasteuriseerd en mag u dus eten.