Het geheim van de kok:
Met weinig kaas héél veel smaak, het lijkt een controverse. Maar dat is het niet met Reypenaer kaas. Hoe dunner en fijner je Reypenaer snijdt, hoe meer zuurstof er bij kan, waardoor de smaak nog beter ontwikkelt. Het instrument om fijne blaadjes te snijden is de Reypenaer Kaas Blaadjes rasp. De stevige mesjes snijden mooie dunne blaadjes van de kaas. De blaadjes en krulletjes die zo ontstaan, zorgen niet alleen voor een aantrekkelijke en smaakvolle presentatie, maar smelten ook excellent in gerechten.
Reypenaer ontwikkelde deze stevige Kaas Blaadjes rasp uit RVS speciaal voor zijn 1 jaar oude Reypenaer en 2 jaar oude Reypenaer VSOP. De driehoekige vorm is identiek aan die van de driehoekige punten van de Reypenaer kazen.
Na 1 jaar historische rijping heeft de Reypenaer een volle, zoete en complexe smaak. De fijne blaadjes die je er met de Reypenaar Kaas Blaadjes rasp van snijdt zijn erg geschikt voor het garneren en afwerken van soepen, salades, crêpes, maar geven ook een verrassend resultaat als je ze smelt in raclette en fondue.
De Reypenaer VSOP mag nog een jaar langer rijpen en ontwikkelt dan volle, krachtige en fruitige smaken met een opvallende notentoets, fijne mineraalkristallen en een bijzonder lange nasmaak. Met de driehoekige Kaas Blaadjes rasp kan je er heel mooie blaadjes van snijden die smaakbommetjes maken van een eenvoudige carpaccio of een Hollandse uiensoep, en aan pastagerechten en quiches een rijke en geconcentreerde smaak geven.
Jan en Rien van den Wijngaard.