1/16 Reypenaer
Reypenaer 1 jaar wordt geproduceerd door een kleine kaasmakerij op traditionele wijze. Daarna wordt de kaas 1 jaar lang historisch gerijpt in het unieke microklimaat van ons oude pakhuis in Woerden met natuurlijke verschillen in temperatuur en vochtigheid. De intense smaak van de Reypenaer is smeuïg en zacht en blijft lang in de mond hangen.
Reypenaer is tijdens de prestigieuze International Cheese Awards in Nantwich maar liefst drie keer uitgeroepen tot beste Goudse kaas van Nederland (in 2005, 2007 en 2009).
Ingrediënten Reypenaer
1 jaar traditionele rijping. Kaas 48+ NL.
Ingrediënten: KOEMELK, zout, zuursel, dierlijk stremsel, kleurstof: annatto norbixine.
Per 100 gram: | |
Voedingswaarde | 1783 Kj / 425 Kcal |
Eiwit | 27,6 gram |
Koolhydraten | < 0,1 gram |
Suikers | < 0,1 gram |
Vet | 34,9 gram |
Verzadigd vet | 25,1 gram |
Zout | 2 gram |